50 jaar huwelijk moet gevierd worden

Een uitnodiging voor een 50 jarig huwelijk is iets heel speciaals. Veel mensen halen dat aantal jaren niet, omdat één van de twee partners er niet meer is. Ook een scheiding gooit uiteraard roet in het eten. Daarom is het extra bijzonder als er mensen zijn die dit wel gaan vieren en jouw daar ook nog eens bij willen hebben als genodigde. Waarschijnlijk gaat het dan om een gezellig etentje of een leuk feestje. Los van het feest krijgt het jubilerende echtpaar ook nog eens de burgemeester op visite. Die staat natuurlijk op de stoep, omdat het niet alleen voor het stel zelf maar ook voor de gemeente een heugelijke dag is. Zeg nou zelf: hoe vaak maak je zoiets nou mee? Alleen al als je bedenkt dat een derde van de huwelijken al vroegtijdig op de klippen loopt. Een lang huwelijk, die dus resulteert in een uitnodiging voor een 50 jarig huwelijk, kan weleens met een heleboel ups en downs zijn gegaan. Dat is heel begrijpelijk als je zo’n lange tijd getrouwd bent en misschien daarvoor al een tijd verkering met elkaar hebt gehad.

Gouden Bruidspaar

De vraag is zeker ook wat nu leuk is om te geven wanneer een uitnodiging voor en 50 jarig huwelijk bij jouw op de deurmat valt. Wat geef je zo iemand? Ze hebben vaak al veel spullen of hebben wat minder met de standaard cadeautjes die je misschien aan vrienden of collega’s zou geven. Bij deze mensen staat vaak de familie centraal. Hun kinderen en kleinkinderen spelen een grote rol in hun levens. Dat zorgt vast voor inspiratie om tot een leuk cadeau idee te komen. Wat dacht je van een gezellig dagje met de familie op pad? Of een lekkere high tea met z’n allen? Dat zullen ze vast leuk vinden! Vooral als ze dat nog nooit hebben gedaan.Een 50 jarig huwelijksfeest is absoluut ook aanleiding om herinneringen op te halen. En ja, daar horen zeker foto’s bij! Wie weet is het wat om daar een collage van te maken voor ze. Als je weer terugdenkt aan hoe belangrijk familie vaak voor deze mensen is, komt er vast nog een idee boven water. Wat dacht je van een foto van alle kleinkinderen samen? De studio in en lachen naar het vogeltje maar. Wedden dat deze foto een ereplaats in de woonkamer van opa en oma krijgt?

Misschien dat deze mensen niet op heel veel drukte zitten te wachten. Waarschijnlijk is een rustig feestje met wat familie en een lekker hapje op z’n plaats. Groter uitpakken met een heel diner kan uiteraard ook. Gewoon leuke kleding met een feestelijk glittertje aan en dan is het voor het stel tijd om alle felicitaties in ontvangst te nemen. Als je een uitnodiging krijgt voor een 50 jarig huwelijk is het simpel zat ook leuk om geld te geven. Dat is nu typisch iets wat altijd goed van pas komt. Daar kunnen ze mee doen wat ze willen. Het zou zomaar ook zo kunnen zijn dat ze een speciaal spaardoel hebben. In dat geval komen wat extra centjes al helemaal goed van pas.