Alfresco met moederdag en Fastcards…..

Waarschijnlijk heb je afgelopen weekend net zo genoten van het zonnetje en de heerlijke buitentemperatuur als wij bij Fastcards. Alles begint weer te groeien en bloeien en inmiddels hebben we al alfresco gegeten, dat is een typisch Engelse uitdrukking, hoewel je zou zeggen, dat het meer uit Toscane komt, maar in goed Nederlands betekent het gewoon, dat we lekker buiten hebben gegeten.

Natuurlijk bracht dit ons op het idee, om een tuinfeest te organiseren met moederdag, dat is a.s. zondag. Dat kan zijn in de vorm van een brunch in de buitenlucht,of een heerlijke caprese met buffelmozzarella en daarna tagliattelle met kip of zalm in roomsaus en verse zomerkoninkjes met hangop of slagroom toe, of wellicht heerlijke tapas met een koel wijntje, ja, wij weten het leuk te brengen bij Fastcards!
uitnodiging moederdaguitnodiging moederdag
Je hebt nog een paar dagen om je familie of vrienden uit te nodigen voor een geslaagde moederdagparty en wanneer je naar www.uitnodigingskaartmaken.nl gaat, vind je de leukste moederdagontwerpen. Schrijf een passende en pakkende tekst, versier je kaart of upload deze met een leuke foto en vink de gewenste namen in je adresboek aan. En wanneer je vóór 15 uur je bestelling plaatst, dan zorgen wij van www.fastcards.nl ervoor, dat je uitnodigingen nog dezelfde dag worden verstuurd.

Wellicht leuk om te weten, dat moederdag, zoals wij deze vieren oorspronkelijk is ontstaan in de Verenigde Staten, dit even los van de oude Griekse moeder-cultussen en Mariavereringen.In 1908 bedacht Anna Marie Jarvis uit West Virginia een speciale dag om haar moeder te herdenken, die in de Amerikaanse Burgeroorlog Mother’s Day Work Clubs organiseerde, die voor hulpbehoevende moeders voor voedsel en medicijnen zorgde. Het idee sloeg enorm aan en in 1914 besloot de toenmalige president Woodrow Wilson om de tweede zondag in mei uit te roepen tot moederdag.Zo langzamerhand verspreidde deze dag zich over de hele westerse wereld en zo rond 1925 begon de traditie in Nederland. In het begin met op school zelfgemaakte cadeautjes, versierinkjes en gedichtjes.

Niet overal wordt moederdag de tweede zondag in mei gevierd. In België gebeurt dat rond Antwerpen op 15 augustus en in Engeland op de vierde zondag in de vastentijd.