De allerleukste vader ontvangt een kaartje van fastcards

Liefste pappie kom eens even.
met je hoofd heel dicht bij mij.
Ik wil een klein kusje geven,
met nog iets leuks erbij.
Er zijn wel een miljoen vaders
en daar zijn allemaal leuke bij,
maar de allerleukste vader,
dat is die van mij!

Iedere derde zondag van juni is het Vaderdag. Op Vaderdag worden vaders in de schijnwerpers gezet: ze worden verwend met een ontbijt op bed of krijgen een cadeau van hun kinderen. Vaderdag is niet alleen bedoeld voor vaders maar voor iedereen die zich als een echte vader gedraagt. Dat kan dus ook een stiefvader zijn.
winactie vadergkaart fastcards
Vaderdag is in 1909 in het leven geroepen door mevrouw Sonora Smart Dodd, uit Amerika. Zij was geïnspireerd door Anna Jarvis, die een jaar daarvoor Moederdag had bedacht.
Haar vader William Jackson Smart, een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, was weduwnaar geworden, nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van het zesde kind is gestorven.
De kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader wilde Sonara op die manier onder de aandacht brengen en haar vader daarmee eren.

In 1924 steunde president Calvin Coolidge het idee om een Vaderdag te vieren, maar pas in 1972 werd tijdens het presidentschap van Richard Nixon de dag pas officieel in de VS erkend.
In Nederland werd vanaf 1937 in oktober Vaderdag gevierd. Op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten werd in 1948 afgesproken dat Vaderdag verplaatst zou worden naar de derde zondag van juni.

16 juni is het Vaderdag. Dat lijkt ver weg maar bestel nu alvast je vaderdagkaart en je kies de verzenddatum. Wij zorgen ervoor dat jouw kaart op die datum wordt verzonden. Bestel nu een mooie kaart voor vaderdag en maak kans op een groot canvas doek met een eigen foto. Het enige wat je hoeft te doen is in het winkelwagentje bij referentie “aktie vaderdag” in te vullen.