Een grote kaart, een grote verrassing

Een kaart krijgen is natuurlijk sowieso leuk. Of je nu jarig, pas getrouwd of geslaagd bent. Altijd aardig als mensen aan je hebben gedacht en dat laten merken door je een kaart te sturen. Vaak geldt ook dat een grote kaart toch wat meer opvalt tussen de rest. Wie weet is het daarom extra leuk om voor zo’n kaart te kiezen als je bijvoorbeeld te laat bent of het erg jammer vindt dat je afwezig bent op een verjaardag of een ander feest. Zo ben je er toch een beetje bij en kun je jouw felicitatie kwijt.

Grote kaarten

Bij een minder leuke gebeurtenis zit de kans er dik in dat er ook minder vaak kaarten van een groot formaat worden verstuurd. Dan vinden de meeste mensen het toch passender om met een kleiner kaartje hun medeleven te laten blijken. In principe is het absoluut een eigen keuze. Het is maar net wat je wil en waar het op dat moment om gaat. Dat is nu juist het leuke van een kaart sturen: je kunt de winkel in stappen en lekker wat geschiktst uitkiezen. Los van waar de kaart voor bedoeld is. Vast staat dat het aanbod groot genoeg is om er wat van te maken.

Denk bij grote kaarten ook vooral aan kleine kinderen. Die zullen het helemaal fantastisch vinden om er één of meer te mogen krijgen. Dat zal dan in alle waarschijnlijkheid om een verjaardag gaan. Dat is, zoals je wel weet, voor een kind een geweldige dag. Allemaal visite, cadeautjes en kaarten van veel lieve mensen zorgen voor onvergetelijke momenten. Als er dan ook nog eens een kaart tussen zit die een stuk groter is, is dat vast al helemaal het einde voor ze. Zoiets geeft ze het gevoel dat ze er toe doen en dat ze speciaal zijn. Zo hoort het ook, want een verjaardag is hun dag en dan mogen ze best flink in het zonnetje gezet worden.

Als je een kaart koopt kijk je meestal wel naar of het past bij de persoon waar het voor is. Aan een meisje stuur je geen jongensachtige kaart en voor een dertiger is een kinderkaart natuurlijk al helemaal niks. Dan is er nog iets belangrijks om te weten: kijk bij een kaart niet alleen of de leeftijd en kleur bij het feestbeest aansluiten, maar kijk daarvoor ook naar de grootte als je dat nog niet deed. We weten dat kinderen er wel blij mee zullen zijn, maar in sommige situaties is het niks. Niet iedereen houdt er van, dus probeer dat een beetje in te schatten voor je wat gaat kopen.

Een rondje kijken in de winkels leert dat het allemaal niet gek genoeg kan, dus leef je uit zou ik zeggen. Er zit voor ieder wat wils tussen. Zoek je een grote kaart voor iemand op leeftijd? Is er een neefje of nichtje jarig? Of bereikt er iemand een jubileum leeftijd als 18, 50 of 65? Dan kun je vast en zeker slagen. Als je niet goed weet wat je met die grote kaarten moet kun je, in welk formaat dan ook, gaan voor een redelijk neutrale kaart. Dat is altijd goed. O ja, en vergeet je kaart vooral niet op tijd op de post te doen! Voor je het weet ben je te laat, dus wees er op tijd bij.