Eerste paaseitjes weer in de winkel, dus tijd voor een paaskaart

Terwijl de kou maar voortduurt en hier en daar de sneeuwresten nog zichtbaar zijn, houden www.fastcards.nl  en www.uitnodigingskaartmaken.nl zich al weer bezig met paaseieren, paaskippen, paashazen, paaslammetjes en alles, wat je je maar kunt voorstellen in verband met het naderende paasfeest. Wat is nu leuker dan een feestelijke paaskaart te versturen of mensen uit te nodigen om eerste of tweede paasdag met jou mee te vieren. Er zijn veel paaskaarten, die je zelf kunt maken en zelfs een kaart met de uitnodiging voor een ontbijtje op bed behoort tot de mogelijkheden. Ook kun je er eens aan denken om een leuke foto te uploaden en voor je paaskaart te gebruiken. Een leuk idee is ook, om kinderen uit te nodigen voor een zoektocht naar beschilderde paaseieren.
paaskaartpaaskaarten
Breng, nadat je je gewenste paaskaart hebt uitgekozen, leuke versieringen en vrolijke letters aan en maak zelf een originele tekst.

Wanneer je kaart klaar is, kies je een geadresseerde uit je eigen adresboek en wij doen de rest en zorgen, dat je kaart of uitnodiging keurig op tijd wordt bezorgd. Want voor 15 uur besteld betekent, dat je kaart nog dezelfde dag wordt verzonden.

Behalve, dat Pasen van oorsprong een christelijk feest is, bestaan er over het ontstaan van de paashaas verschillende mythen. Zo gaat het verhaal, dat hij pas in de zeventiende eeuw opduikt in Duitsland en paaseieren uitdeelde aan kinderen, die zich keurig gedroegen! Pas rond 1820 is hij de Nederlandse grens overgehuppeld. Verder kennen we natuurlijk verschillende andere paastradities, zoals de bekende paasvuren in Twente en de beroemde paasveetentoonstelling in Schagen, waar jaarlijks de dikbillenkeuring rond de kerk plaatsvindt en de horeca goede zaken doet. Een paar vrije dagen en een bezoekje aan de meubelboulevard behoren inmiddels ook tot de gevestigde tradities.

Tot slot is het misschien leuk om te weten, dat Pasen altijd wordt gevierd op de eerste zondag na volle maan in de lente en voor die volle maan wordt 21 maart aangehouden. Ook de datum van het vieren van Carnaval heeft hiermee te maken. Dit feest vindt altijd plaats in het weekend voor aswoensdag en die begint precies veertig dagen voor Pasen en zo zie je, dat er nog al wat gerekend moet worden, voordat je je paaskaart kunt maken, maar wellicht moeten we dat maar aan anderen overlaten….