High Tea met Fastcards.nl en Uitnodigingskaartmaken.nl

Vandaag willen wij van www.fastcards.nl  eens praten over thee en dan niet over het leuten van gewone thee, nee, we willen het hebben over een echte chique Engelse High Tea, met hoofdletters! We hebben namelijk bedacht, dat het geweldig leuk zou zijn, wanneer je je vrienden, familie mag natuurlijk ook, gaat uitnodigen voor deze oer-klassieker. Doe je ogen dicht en zie het voor je: een aangeklede tafel met je mooiste damast, flonkerende kaarsen, je prachtig gepoetste tafelzilver (niet vergeten te tellen na afloop!) en je dure porseleinen servies en natuurlijk allerlei exquise (alleen het woord al..) hapjes, zoals cupcakes, warme versgebakken scones met aardbeienmarmelade en Devonclotted cream, flinterdunne sandwiches met komkommersalade en gerookte zalm met roomkaas…loopt het water je al in de mond? Dan gaan we nog even door, want wat dacht je van homemade (dat klinkt toch al heel anders dan zelfgebakken) cheesecake, homemade brownies, chocolademousse, die smelt op je tong en als klap op de vuurpijl, pardon, thee op het lichtje… diverse geurige theesoorten, zoals groene thee, Earl Grey thee,Orange Pekoe, Darjeeling Himalaya en wat je nog meer kunt bedenken. Serveer er een glaasje bubbels bij en je High Tea is bijna geslaagd.
uitnodiging cupcakeuitnodigingen high tea
We zeggen bijna, omdat het hele feest natuurlijk begint met je uitnodigingskaart. Ga snel naar www.fastcards.nl of www.uitnodigingskaartmaken.nl en zoek een passende kaart, die ga je zeker vinden, want we hebben veel Engelse ontwerpen in de collectie. Bedenk een leuke en smaakmakende tekst, versier je uitnodigingskaart met bijvoorbeeld leuke cupcakes en vink in je adressenlijst de namen aan van de ontvangers. Wij zorgen er vervolgens voor, dat je uitnodiging wordt bezorgd, zodat jij je in de keuken kunt bezighouden met alle voorbereidingen.

Misschien leuk om te weten: De oorsprong van de High Tea ligt in Engeland, waar rond 1840 Ann, de Hertogin van Bedford, rond 16.00 uur zo’n trek kreeg, dat ze niet kon wachten tot het diner. Speciaal voor haar werd een lichte maaltijd van zoete en hartige hapjes met diverse soorten thee bereid en dit werd aanleiding om rond 16.00 uur thee te drinken. Deze trend werd onmiddellijk gevolgd door andere dames en heren van stand en tot op de dag van vandaag kent men in Engeland, maar inmiddels ook bij ons deze traditie.