In mei leggen alle vogeltjes bij Fastcards een ei en doen veel kinderen hun communie….

Zoals we wel allemaal dit oude gezegde over vogeltjes kennen, is het niet bij iedereen bekend, dat veel rooms-katholieke kinderen van de basisschool in groep 4 in mei hun eerste communie doen. Beneden de grote rivieren en in de landen om ons heen is het een vertrouwd jaarlijks beeld, in de noordelijke provincies is het voor menigeen, die daar niet bij is betrokken, een onbekend feest.

Een van de mensen van www.fastcards.nl is geboren en getogen in het Brabantse en hiermee opgegroeid en hoewel het tegenwoordig een uitgesproken familiefeest is, dat na de kerkelijke plechtigheid wordt gevierd, was het vroeger gebruikelijk, dat de meisjes- communicantjes,  als mini-bruidjes gekleed en de jongetjes –in keurige pakjes gehesen-,  vanuit de kerk door de straten liepen en de dag van hun leven hadden, want het was feest met veel cadeautjes en zeer vrome kaarten! En plechtig, dat ze die dag keken….
communiefeestje uitnodigingskaartuitnodigingskaart eerste communie
Op veler verzoek is www.fastcards.nl enkele jaren geleden begonnen met het ontwerpen van communiekaartjes, die aangepast zijn aan deze tijd, maar toch niet hun doel voorbijschieten.Zo zijn er kaartjes voor de eerste communie, voor de oudere kinderen die het vormsel krijgen en ook voor het lentefeest.

Mocht er in je familie of vriendenkring een kindje zijn, dat zijn of haar communie doet, stuur het dan een leuke communiekaart, dat is een leuke en dierbare herinnering voor later. Voor de ouders van communicantjes hebben we op www.fastcards.nl een aparte categorie Communie, want is het geen leuk idee om de familie, peters en meters, vrienden groot en klein, voor dit grote feest uit te nodigen. Je kiest een leuke kaart uit, brengt leuke versieringen aan of upload een foto van de communicant, geeft aan, wanneer de plechtigheid in kerk en het feest daarna plaatsvinden en vervolgens vink je de namen van de ontvangers aan in je adresboek. Je kunt kiezen uit diverse formaten en papiersoorten. Handig om voor slechts € 1.00 een proefdruk aan te vragen, dan zie je, hoe je ontwerp is uitgevallen en kun je een keuze maken uit verschillende papiersoorten en enveloppe-kleuren. Uiteraard is ieder kaartje bij ons standaard dubbelzijdig,van hoge kwaliteit en zorgen wij ervoor, dat je uitnodiging op tijd op de mat valt.