Vakantiefoto’s worden zuinig gedeeld door Nederlands

Nederlanders zijn zuinig als het gaat om het delen van vakantiefoto’s met anderen. Bijna 40 procent deelt zijn vakantiefoto’s liever niet met vrienden, familie en collega’s. In Duitsland is dat zelfs bij bijna tweederde van de mensen het geval. Dit blijkt uit onderzoek van de Europese online fotoservice Pixum onder ruim 4.500 mensen uit Nederland, BelgiĆ« en Duitsland. Ruim de helft van de Nederlanders en Belgen laat zijn vakantiefoto’s dan ook heel select zien en maakt hiervoor nog altijd een fotoboek. Slechts 15 procent van de Duitsers ruimt hier tijd voor in.

Andermans foto meest populair
Opmerkelijk is dat Nederlanders liever andermans foto’s bekijken (87%), dan dat ze hun eigen foto’s delen (60%). Zestig procent denkt hierbij dat anderen het leuk vinden om naar hun foto’s te kijken. ‘Mensen steken veel tijd in het maken van mooie en leuke foto’s van hun vakantie. Het meebeleven van iemand anders zijn vakantiemomenten kan daardoor inspireren en geeft je een vakantiegevoel van een plek waar je zelf niet bent geweest,’ aldus Sebastiaan Postma, Regional Manager Benelux en UK.

Dierbare momenten
Tijdens vakantie fotograferen Nederlanders het liefst de omgeving (35%), de kinderen (28%) of bezienswaardigheden (24%). Belgen maken het liefst foto’s van hun kinderen (32%). Zowel Nederlanders, Belgen als Duitsers zorgen er in de meeste gevallen zelf voor dat het dierbaarste moment wordt vastgelegd. Slechts 16 procent van de Nederlanders vergeet dit moment vast te leggen op camera. Duitsers zijn hier nog scherper in met 10 procent. Belgen zijn met 18 procent het minst alert.

Bron: Pixum

Fastcards’ klanten bewijzen het tegendeel!
Toch zien wij bij Fastcards het tegendeel bewezen: Dit jaar hebben erg veel klanten vakantiefoto’s gestuurd gedurende hun vakantie. Wij hebben ook gezien dat de meeste van deze bestellingen uit het buitenland kwamen: mensen bestellen en versturen hun foto’s vanuit het buitenland en laten dit vanuit Schagen (waar Fastcards gevestigd zit) naar de geadresseerde(n) versturen.

Erg slim! Zo bespaart het je postzegels, denk je om het milieu (de kaarten hoeven niet meer zo ver vervoerd te worden) en is veel sneller op plaats van bestemming.