Potluckparty uitnodigingen van Fastcards

Een dezer dagen ontving een medewerkster van fastcards.nl een uitnodiging voor een potluckparty. Leuk natuurlijk, maar wat is dat. Wij wisten het eerlijk gezegd ook niet en dan blijkt internet en met name Google een zegen te zijn, want in de Verenigde Staten is het hot, om maar een beetje in de culinaire sfeer te spreken.

Een potluck is een gezamenlijke maaltijd, waarbij elke deelnemer of groep deelnemers eten meebrengt (vaak zelf bereid) en dus deelt met alle andere aanwezige gasten. Het idee is dat men met minimale kosten toch een zeer gevarieerde maaltijd heeft, waarbij het “luck”-element speelt. De bedoeling is dat men net iets meer meebrengt dan het aantal deelnemers waarmee men zelf komt. Potlucks zijn vooral in de Verenigde Staten en ook in Zuid-Afrika populair geworden via bijeenkomsten van groepen en andere verenigingen, maar zijn intussen een wijdverspreid fenomeen.

Het woord ‘pot-luck’ duikt op in Engeland in de 16e eeuw. Het had toen de letterlijke betekenis “geluk van de pot” omdat het stond voor “eten voor een onverwachte of onuitgenodigde gast”. Nou begrijp je natuurlijk wel, dat fastcardsfastcards niet zou zijn om dit leuke initiatief niet onder je aandacht te brengen en we nodigen je dan ook uit om naar www.uitnodigingskaartmaken.nl te gaan en je familie en vrienden uit te nodigen voor een echte Potluck-maaltijd. Schrijf in je kaart een leuke tekst en vraag iedereen iets te bereiden en dan net iets meer, dan het aantal verwachte gasten. Breng leuke versieringen aan of upload een foto met een culinair hoogstandje en vermeldt de datum en het tijdstip, waarop je je gasten verwacht. In je adresboek vink je de namen van de mensen aan, die je wilt uitnodigen en wij zorgen er voor, dat je uitnodiging op tijd op de mat rolt.

Laat de soep, het stokbrood, de salades, de taarten en quiches,de kippenpootjes en hotwings, het fruit, de toetjes en de drankjes maar doorkomen. fastcards.nl wenst jullie een Bourgondische potluckparty toe.

Wist je trouwens, dat er zelfs heuse Potluck-clubs bestaan?