Serieuze onderwerpen bij www.fastcards.nl

Een niet alledaagse aanhef, die je in de eerste instantie niet bij www.fastcards.nl zou verwachten. Natuurlijk, wij zijn bekend geworden met onze humor wenskaarten en zelfs in geval van ziek en zeer proberen we er nog een vrolijke noot in aan te brengen, maar zoals met zoveel dingen, bestaat het leven niet alleen uit humor, feesten en partijen, maar doen zich soms gebeurtenissen voor, waarvan je denkt: ik zou in gedachten wel even een arm om hem of haar heen willen slaan, een hart onder de riem willen steken, een opbeurend woordje willen zeggen of helemaal niets, dat kan ook helpen…

www.fastcards.nl heeft kaarten ontworpen om in dit soort situaties te voorzien, naast de vrolijke beterschapskaarten zijn er ook troost- en verdriet kaarten en helaas zijn er veel situaties te bedenken, die zich kunnen voordoen: een relatie, die wordt beëindigd, het verliezen van een baan, een faillissement, een ernstig zieke, een dementerende partner, een geboorte, die zo heel anders verloopt dan gewenst, een overlijden. Het zijn allemaal situaties, waarin je de ander wilt laten weten, dat je aan hem of haar denkt of wilt troosten.
Troost en Verdriet kaartentroost en verdriet kaartjes
Ga eens naar onze website www.fastcards.nl en zoek een passende kaart, die je vervolgens voorziet van je eigen, zo heel persoonlijke tekst. Eventueel bestaande teksten kun je zelf wijzigen of verwijderen, kies vervolgens de naam van de ontvanger uit je adresboek en wij zorgen er voor, dat je welgemeende wens zo spoedig mogelijk op de juiste plaats komt. Bestel je vóór 15 uur, dan wordt je kaart nog dezelfde dag verzonden.

Waar komt het gezegde: een hart onder de riem steken vandaan? Je kunt ook zeggen: een riem onder het hart steken en volgens Genootschap Onze Taal zijn beide varianten goed. Het betekent: iemand moed inspreken en hart staat volgens de zegswijze voor moed en zou mede ontstaan zijn door de uitdrukking het hart zinkt hem in de schoenen. Heel vroeger dacht men, dat het hart in de buikholte zat (dus onder de buikriem) en de riem, die onder het hart werd gestoken zou er voor moeten zorgen, dat het hart je niet in de schoenen zonk.