Uitnodigingen maken feest Abraham of Sara

Uit de categorie wenskaarten van www.fastcards.nl  lichten we vandaag Abraham en Sara, een typisch Nederlandse wenskaart, die we versturen, wanneer iemand, hij of zij ,de leeftijd van 50 jaar bereikt. In bepaalde gebieden van België is deze kaart ook populair, maar niet overal bij onze zuiderburen is deze kaart bekend. Ook in de omliggende landen zal je ze niet vaak tegenkomen.

uitnodigingen abraham

Hoe komen we er toch bij, om iemand, die de leeftijd van vijftig bereikt, een Abraham of Sara te geven, hetzij in de vorm van een koek, hetzij een kaart, of, wil je het helemaal bont maken, een pop in de tuin met toeters en bellen, opgeleukt met passende !? teksten.

Abraham en Sara waren man en vrouw en kregen op zeer hoge leeftijd nog een zoon, die moest worden geofferd en daarvoor moest een mustaard (later verbasterd tot mosterd) worden gevonden. Mustaard betekent takkenbos en Abraham wist, waar hij deze kon vinden.

uitnodigingen sarah

Vroeger werd er naar oude mensen ( en vijftig was stokoud) opgekeken vanwege hun levenservaring en hoewel we heden ten dage volop in het leven staan, wanneer we vijftig jaar worden, een wat extra feestelijk tintje mag er toch wel aan worden gegeven.

Vandaar, dat www.uitnodigingskaartmaken.nl een buitengewoon leuke serie Abrahamkaarten en Sarakaarten heeft ontworpen, neem snel een kijkje op onze website, want zoals we al zeiden, bij een bijzondere verjaardag hoort een bijzonder feest en om de feestvreugde te verhogen, hierbij nog wat inspiratie voor de kaart:

Als Abraham had geweten
Dat mosterd soms scherp kan zijn
Dan had ie vast gekozen
Voor een borrel of glas wijn

Jij wordt vijftig, dat is prachtig
Nog maar dertig erbij
En dan ben je tachtig

Lieve Sara, verlies niet de moed
Ook na 50 is het leven goed.

Natuurlijk hebben we naast onze Abraham en Sara collectie nog heel  veel meer leuke kaarten, die je zelf online kunt maken, met of zonder onze hulp, met tips en korte instructiefilmpjes en vandaag voor 15 uur besteld, wat ons betreft morgen bezorgd (maar daar hebben we wel de medewerking van PostNl bij nodig).