Wel hele bijzondere Babyshower uitnodigingen

Op www.uitnodigingskaartmaken.nl vind je o.a. de categorie Babyshower en het leek ons leuk om dit onderdeel eens in de schijnwerpers te zetten en te vertellen, hoe we tot het ontwerpen van deze uitnodigingskaart zijn gekomen. Een medewerkster van www.fastcards.nl stond te wachten bij de ziekenhuislift, toen er een jong stel ouders met een tweelingkinderwagen aan kwam rijden. Het duurde nogal lang, voordat de lift kwam en na een kijkje in de kinderwagen, waar twee roze mutsjes en vier piepkleine handjes zichtbaar waren ontstond een gesprek over de geboorte van de tweeling. De meisjes waren dertien weken te vroeg geboren en nu inmiddels dertien weken oud, maar nog zo piepklein, dat het leek, alsof ze net uit het ei waren gekropen.De ouders waren zo dolgelukkig, dat de baby’s nu eindelijk naar huis mochten, dat ze het plan hadden opgevat om alsnog een babyshower te organiseren. De jonge moeder vertelde, dat deze babyshower eigenlijk had moeten plaatsvinden in de vijfde of zesde maand van haar zwangerschap, maar de baby’s beslisten anders en nu ging ze zich verheugen op een verlaat feest, dat georganiseerd zou worden door een van haar vriendinnen. Vriendinnen, collega-moeders en naaste familieleden werden uitgenodigd en alles zou versierd worden met roze ballonnen. Was er een babyshower geweest tijdens de zwangerschap, zoals de traditie vroeger voorschreef, dan was er gekozen voor roze en blauwe slingers en ballonnen. Zo ontstond niet alleen leuk gesprek bij de lift, maar werd ook het idee geboren om  babyshowerkaarten te ontwerpen en het resultaat zie je op www.uitnodigingskaartmaken.nl

babyshower uitnodigingenuitnodiging babyshower

De Baby Shower traditie is begonnen aan het einde van de 18e eeuw en geintroduceerd door Franz Schauer, een Duitse immigrant in New York. Franz was een zilversmid en een handelsman. Verkopen van zilver was een van zijn belangrijkste activiteiten. Zilveren borden en bekers zouden een ideaal cadeau zijn bij de geboorte van een kind. Door het graveren van het zilver kreeg het cadeau een persoonlijk karakter. Met name de welgestelde klasse kon zich dit soort geschenken veroorloven. De Baby Shower was voor Franz een ideale manier om de verkoop van zijn zilver te bevorderen. De naam shower heeft zijn oorsprong gevonden in de achternaam van Franz “Schauer“.

Kijk snel op www.uitnodigingskaartmaken.nl, kies de categorie Babyshower en verras je vriendin of organiseer zelf een feest.