Zelf kerstkaarten maken?

Iedere kerst en nieuwjaar is er naast alle drukte ook nog het kerstkaarten versturen. Er is meer dan genoeg keuze aan kaarten die iedereen stuurt. Maar zou het niet veel leuker zijn om deze keer eens zelf de kerstkaarten te maken? Zodat ze heel persoonlijk worden.

Zelf kerstkaarten maken
Het eerste wat natuurlijk bij iedereen opkomt, is het plaatje van oudere mensen die samen aan een grote tafel zitten en knippen en plakken. Dat is inderdaad een van de mogelijkheden om zelf kerstkaarten te maken. Maar in deze tijd hebben we natuurlijk ook andere middelen die ons ter beschikking staan. De computer biedt op heel wat manieren een uitweg. Zo ook nu. Plakken en knippen kan nog steeds, maar dan wel digitaal.

Zelf een kerstkaart maken betekent keuzes maken. Misschien is het een goed idee om samen met het hele gezin, bij een heerlijke kop warme chocolademelk en een speculaas beraad te houden.

* Wie wil kerstkaarten versturen?
* Hoeveel gaat u als gezin samen verzenden?
* Maken we samen een gezinskaart of ieder een kaart voor zich?
* Of een combinatie? Voor zich voor vrienden en samen waar iedereen op staat vermeld?
* Heeft iemand ideeën over hoe de kerstkaart er uit zou kunnen zien?
* Begin tijdig zodat u alle tijd hebt om alles af te ronden.

Waar bestellen?
Heeft het gezin een besluit genomen dan wordt het tijd om informatie in te winnen waar zelfgemaakte kerstkaarten gedrukt kunnen worden. Wat het kost en wat de levertijd is. Misschien denkt u dat het ook met de eigen printer kan, maar bij grotere hoeveelheden en verschillende kaarten kan dat snel in de papieren lopen. Extra dik papier aanschaffen en vooral nieuwe inkt cartridges… dure grap!

Het kan veel makkelijker. Kijkt u maar eens op kerstkaart-maken.nl. U maakt uw digitale kaart online aan en na een paar dagen heeft u alle kerstkaarten, prachtig gedrukt, al in huis. Dat alles voor een mooie prijs.

Kerstkaarten maken

Wat gebruik ik voor de kerstkaart?
Het woord kerstkaart bepaalt natuurlijk een beetje in welke richting u werkt. Natuurlijk kan een jong gezin dat net een nieuwe dochter of zoon heeft gekregen, er voor kiezen daar een eigen foto van te gebruiken. Maar algemeen gesteld gaat het toch meer in de richting van een plaatje met kerst sfeer. Bijvoorbeeld een zelfgemaakte foto tijdens een wintervakantie of een winterwandeling. Een foto van de tuin die onder een laag sneeuw bedekt is. Een mooi plein vol oude huizen in de sneeuw en in de avondverlichting. Een mooie foto gemaakt op een kerstmarkt. Het gezin tijdens een sleetocht of tijdens het skiën. Dat zijn stuk voor stuk de idyllische plaatjes die direct aan kerst doen denken. U zult er versteld van staan hoeveel potentiële kerstkaarten u eigenlijk heeft.

Uiteraard kan ook besloten worden om iets te gaan ondernemen zodra de rijp aan de bomen hangt of zodra de sneeuw de wereld weer bedekt. Om die gelegenheid samen te benutten om foto’s te maken, speciaal bedoeld voor de kerstkaart. Zo begint de kerst vroeg en het mooie aan die kerst, het samenzijn, krijgt een extra dimensie.